F
 • 001
 • 002

 

Sri Lanka


 
 

Het voormalige Ceylon is één van de mooiste eilanden ter wereld. Ontelbare palmbomen, paradijselijke witte zandstranden, schitterende bergen, uitgestrekte theeplantages en prachtige natuurreservaten.

Naast deze prachtige natuur geeft ook de boeiende geschiedenis van het eiland reden tot een bezoek Sri Lanka. De talrijke religieuze ruïnes en heiligdommen getuigen van een bewogen geschiedenis. Reeds eeuwenlang wordt Sri Lanka bezocht door grote volkeren. Allen hebben er hun sporen achtergelaten. De Nederlanders hebben kanalen gegraven en forten gebouwd, de Engelsen legden de theeplantages aan.

Hoewel Sri Lanka een arm land is straalt het een aantrekkelijke charme uit: vriendelijke gezichten, glimlachende mensen, typische dansen, verfijnde handwerken…

Zoals steeds legt Global Contacts, meer dan anderen, het accent op de prachtige en veelzijdige fauna en flora van het eiland. We verblijven in stijlvolle nieuwe hotels en lodges, die u meestal laten genieten van een verfijnde oosterse en westerse keuken en dat is een positieve ontwikkeling in Sri Lanka.

Voor uw individuele of incentive reis kan u bij ons terecht voor een programma op maat.

15 daagse rondreis - Vertrek: Zaterdag 4 februari 2017

Zaterdag 04 februari tot zaterdag 18 februari 2017

GEGARANDEERDE AFREIS!

Hoogtepunten :

De prachtige natuur in een paradijselijk decor
De schitterende boeddhistische monumenten ( Unsesco sites )
De plantages van de beroemde Ceylon thee
De charmante en vriendelijke bevolking
Het nationale park van Yala
De schitterende stranden
Het perfecte klimaat

Prijs per persoon:
2-persoonskamer
1-persoonskamer
Vertrek:
€ 3150
toeslag € 880

Inbegrepen :

 • de internationale vluchten van Brussel naar Colombo en terug
 • de luchthaventaksen
 • de begeleiding van Brussel tot Brussel
 • de lokale gids voor de ganse rondreis
 • lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning
 • toegangsgelden voor de beschreven bezoeken en bezienswaardigheden
 • alle overnachtingen in zeer goede 4 sterrenhotels of gelijkwaardig
 • vol pension vanaf middagmaal op dag 02 tot en met ontbijt op dag 14
 • BTW  

Niet inbegrepen :

 • Visum
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen
 • Dranken bij de maaltijden

Documenten :

 • Internationaal paspoort minstens nog 6 maanden geldig na aankomst
 • Visum
 • Geen inentingen vereist

Goed om te weten :

 • Munteenheid de Sri Lankaanse roepie
 • Tijdverschil : winter + 4u30
 • Stroom :  230-240 volt
 • Klimaat :  gemiddelde temperatuur +/- 30°

                  Februari is de droogste maand

Download het programma

PS :
Voor mogelijke liefhebbers kan er nog een extensie uitgewerkt  worden  naar de Maladiven. Laat ons dit zo snel mogelijk weten.

 
Programma:

Dag 01  zaterdag 04 februari               Zaventem   -  Colombo
Vertrek vanuit Zaventem om 09.00 met vlucht QR 196 van Qatar Airlines aankomst in Doha ( Qatar ) om 17.05. Aansluitende vlucht met vertrek in Doha om 18.50 – vluchtnummer QR 668

Dag 02  zondag 05 februari                   Colombo
’s Morgens aankomst om 02.05 . Transfer naar het hotel. Kamers zijn voorbehoiuden . Vrije voormiddag. ’s Namiddags verkenning van de hoofdstad van Sri Lanka met o.a. de boeddhistische tempel Kelanya , de Pettah bazar en het Bandaranaike Memorial. Middag- en avondmaal en overnachting in hotel Pegasus Reef.

Dag 03  maandag  06 februari               Colombo – Pinnawela – Habarana
Na het ontbijt vertrek naar  het vissersstadje Negombo . Hier zien we de vissers aan het werk  en we bekijken er de verwezenlijkingen onder het Nederlandse koloniale bewind o.a. het fort , de kerk en het kanaal. Doorreis naar Pinnawela waar we een olifantenfarm bezoeken. Oorspronkelijk opgericht  als verzorgingscentrum voor verwaarloosde olifanten maar nu ook uitgebreid tot kweekcentrum. We volgen de kudde in een indrukwekkend landschap en we zien ze samen baden in de rivier. Middagmaal in lokaal restaurant.
Doorreis naar Habarana  waar  avondmaal en overnachting in Habarana Village by Cinnamon. In dit hotel verblijven we 4 nachten. Van hieruit  bezoeken we  de prachtige monumenten uit de omgeving. De middagmalen tijdens deze uitstappen worden genomen in locale restaurants, de avondmalen in het hotel.

Dag 04  dinsdag 07 februari                   Habarana – Anuradhapura – Habarana
Eerst bezoeken we de boeddha van Aukana en rijden nadien verder naar Anuradhapura. Deze heilige site werd opgericht rond de vijgenboom, de “boom van de Verlichting” in het boeddhisme, die hier gebracht werd in de 3e eeuw v. Chr. door Sanghamitta , de stichter van een boeddhistische kloosterorde. Anuradhapura , de politieke en religieuze hoofdstad  van Sri Lanka, kende een bloeiend bestaan maar werd verlaten na een invasie.Verborgen in de dichte jungle gedurende eeuwen , is deze prachtige site met zijn vele paleizen, kloosters en monumenten weer toegankelijk. Anuradhapura is nu geklasseerd als Unesco Werelderfgoed. Nadien bezoeken we nog Mihintale, een 300 m hoge bergtop, beroemd als de geboorteplaats van het boeddhisme in Sri Lanka.

Dag 05  woensdag 08 februari              Habarana – Sigiriya  - Habarana
Vandaag beklimmen we de historische rots van Sigiriya waar toen het koninklijke paleis stond. De beloning voor de klimmers : de  spectaculair gelegen ruïnes, de unieke fresco’s ( opnieuw door Unesco erkend) en een schitterend uitzicht op de omliggende jungle.
In de namiddag bezoeken we het schilderachtige dorp Hiriwadunna en maken er kennis met de bewoners en hun activiteiten.

Dag 06  donderdag 09 februari              Habarana – Polonnaruwa  – Habarana
Vandaag bezoeken we de historische sites van Polonnaruwa. Deze site dateert uit een latere periode ( 11e en 12e eeuw ) en werd opgezet in een andere architectuur. We zien de resten van de stadswallen, het koninklijke paleis, de reliektempel Atadage, meerdere dagoba’s en het monumentale Gal Vihare, 4 unieke grote Boeddhabeelden onder Unesco bescherming.
Ongeveer 40 km ten noorden van Polonnaruwa liggen de belangrijke ruïnes van Medirigiriya. We bezoeken er de op een lage rotsheuvel gebouwde vatadage ( een bizondere architecturale vorm uit de 7e eeuw).

Dag 07  vrijdag 10 februari         Habarana – Dambulla – Matala - Kandy
Vertrek uit Habarana  voor een bezoek aan de grotten van Dambulla waar de Singalese koningen zich verscholen voor de invallende Tamils. De grotten werden eeuwenlang verfraaid met schilderwerken, fresco’s en honderden Boeddhabeelden. We verlaten de droge zone van Sri Lanka en bereiken Matale, gezegend met een overdadige plantengroei en een reeks kruidentuinen waarvan je er een bezoekt. Koffie , thee, peper , kaneel, kruidnagel , nootmuskaat , vanille , cacao ... het is er allemaal.Middagmaal.
In de late namiddag arriveren we in de culturele hoofdstad van Sri Lanka, Kandy. Avondmaal en overnachting in hotel Suisse.
 
Dag 08 zaterdag 11 februari Kandy
Volledige dag bezoek aan de stad Kandy ,mooi gelegen rond een meer en de wereldberoemde tempel van “de Tand “ . aan de rand van de stad  bezoeken we ook de beroemde botanische tuinen van Peradeniya met als absolute topper de orchideeënserre. Van wat ooit de privédomeinen waren van de Singhalese koningen, wisten de Engelsen één van de mooiste botanische tuinen  van de wereld te maken. Er is een enorme verscheidenheid in bomen, planten en bloemen.
s’Avonds genieten we van de beroemde Kandy-dansen en wonen we de avondceremonie bij van de ‘tempel van de tand’ . 

Dag 09 zondag 12 februari Kandy – Nuwara Elya
 Per trein reizen we vandaag van Kandy naar Nuwara Eliya.Dit is het populairste bergresort van Sri Lanka vanwege het aangename klimaat en de mooie landschappen. Het is ook het centrum van de theeproductie in Ceylon.Hier bezoeken we dan ook een theeplantage ( met middagmaal terplaatse )
Avondmaal en overnachting in hotel Araliya Green Hill.
Dag 10 maandag 13 februari Nuwara Elya – Ella – Buduruwagala - Yala
Vandaag een prachtige tocht door het unieke landschap van het centrale hoogland. In het bergdorpje Ella hebben we het mooiste panoramische uitzicht van het land. Middagmaal onderweg. In Buduruwagala bezoeken we het grote Boeddhabeeld  ( 15,5 m ) Nadien rijden we door naar het zuiden van het eiland
Avondmaal en overnachting in het  Jetwing  Yala hotel in Palatupana.  

Dag 11 dinsdag 14 februari   Yala

Deze dag is volledig gewijd aan de ontdekking van het Yala park ( 1.260 km2). Vroeg in de ochtend maken we een jeepsafari in het Yala National Park. Olifanten , verschillende apensoorten , zoutwaterkrokodillen, reptielen en andere zoogdieren alsook vele vogels hebben hier hun habitat. Middagmaal in locaal restaurant.
Avondmaal en overnachting in het hotel.   

Dag 12 woensdag 15 februari  Yale – Galle – Hikkaduwa
Langs de prachtige kustweg rijden we noordwaarts. Onderweg bezoeken we Galle waar in de 17e en 18e eeuw de Nederlanders de scepter zwaaiden ( Unesco ) . Hun koloniale voetafdruk vindt men terug in de vele Hollandse huizen,de gereformeerde kerk en het fort.
Verder naar Hikkaduwa. Middagmaal onderweg.
Avondmaal en overnachting in hotel Hikka Tranz by Cinnamon
 
Dag 13 donderdag 16 februari                                 Hikkaduwa
Vrije dag in de mooie resort  met volpension

Dag 14  vrijdag 17 februari  Colombo – Brussel
Vrije voormiddag .  Na de ( vrije ) lunch transfer naar de luchthaven waar we uiterlijk om 18.00 moeten aanwezig zijn.
Vertrek in Colombo om 20.55 met vlucht QR 657 van Qatar Airlines. Aankomst in Doha om 23.40
Dag 15 zaterdag 18 februari  Zaventem  
Vertrek in Doha om 01.35  met vlucht QR 195                                                       Aankomst in Zaventem om  06.35

 

 

 Foto's van Jean-Luc Busschaert