F
 • 001
 • 002

Rusland


     
Moscou / St Petersburg
     
Rusland, Wolgacruise - MS Borodin    
 
 
Van Moskou naar St. Petersburg    
 

Het schip: MS BORODIN****

Dit comfortabele riviercruiseschip is gebouwd in de jaren 1980, compleet gerenoveerd in de winter van 2005, en behoort nu bij de beste schepen van de Russische binnenvaart. Het voldoet (vanzelfsprekend) aan alle moderne westerse veiligheidseisen.Medische dienst met dokter. Het schip is van alle comfort voorzien en ook het personeel zal zijn uiterste best doen om het u naar de zin te maken. Het schip beschikt over een ruim zonnedek, twee restaurants, bars, een winkeltje, een beautysalon, kluis , haardroger, mini koelkast,boordradio en volledig voorzien van airco. Ook alle hutten beschikken over individuele airconditioning, badkamer met douche en toilet, koelkastje en hebben panoramische ramen.

De ideale manier om kennis te maken met de verscheidenheid van Rusland. Aan boord zijn er folkloristische avonden en wordt er gedanst. Ter plaatse worden de belangrijkste bezienswaardigheden bezocht.

Dag 1:
Brussel – Moskou: Vlucht en aansluitend transfer naar het schip MS Litvinov voor inscheping en ’s avonds wordt er een lichte maaltijd voorzien.

Dag 2 en 3:
Moskou: Begeleide rondrit per autocar door de Russische hoofdstad langs een aantal van de voornaamste bezienswaardigheden van de hoofdstad: het novodevitjiklooster, het Bolsjoitheater, het Rode Plein met de tombe van Lenin en de Basiliuskathedraal.
Op het programma van het tweedaags verblijf staat ook een bezoek aan het wereldberoemde Kremlin: wereldcultureel erfgoed met een lange traditie van kerkelijke leiders en heersers, van Iwan de Verschrikkelijke tot aan Stalin. De kathedraal was het hoofdkwartier van de machtige Russisch-orthodoxe kerk, maar nadat St. Petersburg hoofdstad geworden was van het grote Russische rijk, raakte het enigszins in verval. De communisten maakten er weer het politieke centrum van. Ook de pracht en praal binnen de muren, waar nog altijd de regering van Rusland zetelt, zult u niet snel vergeten! Ondanks de pogingen van de communisten om het geloof in te dammen, is bijvoorbeeld de prachtige St. Basilius Kathedraal blijven staan. Om 17.30 uur verlaat het schip Moskou.

Dag 4 Uglitch:
De Wolga voert ons door een typisch Russisch landschap naar Uglitch, één van de oudste en de meest geliefde steden van Rusland. Reeds van ver zien we de Verrijzeniskathedraal en de St Jan kerk opdoemen. U maakt een stadswandeling naar het Kremlin en naar het indrukwekkende rode Sint Dimitris kerk. Om 18.30 uur verlaat het schip Uglitch.

Dag 5 Yaroslav :
stad gesticht in de 11e eeuw door Prins Yaroslav de Wijze. De vele historische monumenten van deze aangename middeleeuwse stad zijn de getuigen van een bloeiperiode die deze stad kende in de 16e en 17e eeuw. We bezoeken de belangrijkste o.a. het Transfiguratieklooster, de Sint Elias de Profeetkerk en het voormalige Goeverneurshuis.

Dag 6 Goritsy:
U arriveert in het oud-Russische stadje Goritsy. Van hieruit maakt u een uitstap naar het 14e-eeuwse klooster van Kirillo. De massieve muren moesten aanvallen van de Litouwers en Zweden af zien te slaan, terwijl binnen de verdedigingswerken de rijkdom alom zichtbaar is. In de eeuwen na de stichting ervan breidde het klooster zich langzaam uit, tot een fotogeniek geheel van kerken en andere religieuze gebouwen.

Dag 7 Kishi:
Aankomst op het weidse Onegameer dat meer dan 1.500 eilanden telt, waarvan u het allermooiste bezoekt: Kizji. Dit sinds de 11de eeuw bewoonde eiland is een groot openluchtmuseum met kloosterkerken en boerenhuisjes. Het pronkstuk is de sprookjesachtige Transfiguratiekerk uit 1714. De Unesco heeft dit pareltje van Russische architectuur op haar werelderfgoedlijst geplaatst. Het dakwerk is gewoon subliem: een samenspel van 22 koepels, geveltoppen en ingenieuze decoraties die dienen om het water van de muren weg te houden.

Dag 8 Mandrogi / Svirstroy:
De boot maakt een groen stop in de buurt van Mandrogi. Hier kunt u een wandeling maken in de prachtige natuur en de in Russische stijl gebouwde huizen gaan bekijken.

Dag 9 en 10 Sint Petersburg:
Aankomst in de Tsarenhoofdstad. Sint-Petersburg was Peter de Grote zijn 'venster naar het Westen' en zou de wereld laten kennismaken met de pracht en praal van het Russische hof en de Romanov-dynastie. Dat dit geslaagd is, bewijzen de talrijke prachtige residenties, paleizen, tuinen, parken en theaters. Er staat een stadsrondrit op het programma langs o.a. de Sint Isaac kathedraal, het beroemde standbeeld van Peter de Grote, het Paleisplein met het Winterpaleis en de Hermitage, de Peter en Paul Vesting. Bezoek aan een van de beroemdste en indrukwekkendste musea ter wereld: de Hermitage. Dit museum telt zowel een uitgebreide afdeling Russische kunst als een afdeling West-Europese kunst. Die laatste beschikt over een groot aantal kunstwerken van Vlaamse meesters.

Dag 11 Sint Petersburg – België: Ontscheping en transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

Afreisdata : 22 mei en 09 september 2017

Prijs per persoon (minimum 20 deelnemers)
 
2-persoonskamer
 
 
Hoofddek
1.845 €
 
Bovendek
1.980 €
 

 

INBEGREPEN :

 • Nederlandstalige reisbegeleiding vanuit Brussel
 • Transfers luchthaven/schip/luchthaven
 • Lokale gids tijdens de uitstappen
 • Internationale vluchten met Lufthansa
 • Luchthaventaksen en haventaksen
 • BTW
 • Alle vermelde lokale transfers en uitstappen
 • Verblijf in gekozen hut
 • Vol pension (diner dag t.e.m. ontbijt dag 11)
 • Alle activiteiten o.a. bezoek scheepsbrug, Russische liederen , Russische taallessen, folkloredansen etc.
 • Fooien tijdens de cruise t.w.v 50 €
 • Captain’s Welcome Coctail en afscheidsdiner

NIET INBEGREPEN :

 • Verzekeringen (degelijke bijstandsverzekering verplicht)
 • Dranken
 • Fooien tijdens de uitstappen
 • Persoonlijke uitgaven
 • Eventuele facultatieve excursies
 • Visum verplicht

Belangrijk : de afreis op 09 september gebeurt in omgekeerde richting van St. Petersburg naar Moskou.