F
  • 001
  • 002

 

Oezbekistan

   
 

     

Grote rondreis in 13dagen (11nachten)
Afreisdatum: 14 oktober 2018

Even boeiende als unieke rondreis boeiend in de verrassende Republiek Oezbekistan, een land in Centraal-Azië, grenzend aan Kazachstan, Kirgizië, Tadzjikistan, Afghanistan en Turkmenistan. Samarkand, het Rome van het Oosten met haar verfijnde architectuur. De eindeloze steppes, al eeuwen lang het onherbergzame thuisland van het nomadenvolk. Flaneren door Ichan-Kala, de oude ommuurde binnenstad van de Oosterse stad Khiva. De verleidelijke architectuur van de steden Khiva, Boechara en Samarkand is uniek in de wereld.

Dag 1:
Vlucht van Brussel naar Tashkent

Dag 2: Tashkent
Aankomst op de luchthaven en transfer naar het hotel. Eerste kennismaking met de hoofdstad Tashkent. Avondmaal in een lokaal restaurant en overnachting in Tashkent Palace****(of gelijkwaardig).

Dag 3: Vlucht van Tashkent naar Urgench en doorreis naar Khiva
Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Urgench en transfer naar Khiva, meer dan duizend jaar oud. Avondmaal in een lokaal restaurant en overnachting in hotel Asia Khiva (of gelijkwaardig).

Dag 4: Khiva – Ayaz Kala – Toprak Kala – Khiva
Uitstap naar de woestijn om de prachtige burchten van het oude Khorezm te ontdekken. Verder naar een yourtekamp. Avondmaal en overnachting in het hotel in Khiva.

Dag 5: Khiva – Boechara
Lange rit door de grote Kyzyl Kum Woestijn, bevolkt door nomadische Kozakken, naar Boechara. Avondmaal en overnachting in hotel Asia Boechara****(of gelijkwaardig).

Dag 6: Boechara
De stad Boechara werd in de 13de eeuw voor Christus gebouwd maar kende haar grootste bloei in de 8ste en 9de eeuw en staat op de lijst van Unesco werelderfgoed.

Dag 7: Boechara
Ontdekking van Boechara en omgeving en kennismaking met het Zomerpaleis van Emir Sitorai-Mokhi-Khosa. Folklorisch avondmaal met dans en zang.

Dag 8: Boechara – Yanguikazgan
Na het ontbijt vertrek naar Yanguikazgan. (210 km) Onderweg bezoek aan Guidjouvan met zijn keramiek atelier, mondiaal bekend voor zijn objekten in faience. Verder naar Yanuikazgan . Aankomst in het kamp en intrek in de yourten. Diner en concert van een Akyn (troubadour) rond het kampvuur.

Dag 9: Yanguikazgan – Samarkand
Ontbijt in het yourten kamp. Kamelentocht rond het meer Aydarkul. Vertrek naar Samarkand met een stop in Nourata: bezoek aan de heilige bron en het fort van Alexander de Grote. Aankomst in Samarkand. Installatie in het hotel, diner en overnachting.

Dag 10: Samarkand
Hele dag gewijd aan Samarkand, met zowat alle hoogtepunten. Avondmaal in een lokaal restaurant in de stad. Overnachting in het hotel.

Dag 11: Samarkand – Chakrizabs – Samarkand
Vertrek naar Chakrizabs de geboortestad van Tamerlan die hier het grote witte paleis heeft laten bouwen – Ak Sarai, van wie de impressionante poorten een prachtige faience docor geven, dat zijn weerga niet kent. Terug naar Samarkand. Avondmaal in een lokaal restaurant waar u chachliks kunt proeven en overnachting in het hotel.

Dag 12: Samarkand – Tashkent per TGV
Samarkand, één van de oudste steden van de wereld, met prachtige monumenten zal u met verstomming slaan. Met de sneltrein “Afrosiyob” terug naar Tashkent. Afscheidsdiner in een lokaal restaurant. Overnachting in het hotel.

Dag 13: Terugvlucht naar Brussel

Uitgebreid programma op verzoek.

INBEGREPEN MAALTIJDEN
11 x ontbijt 11 x avondmaal

Programma in 13d/11n:
Heenvlucht naar Tashkent (2n), vlucht naar Khiva (2n), autocar naar Boechara (3n), autocar naar Yanguikazgan (1n), autocar naar Samarkand (2n), trein naar Tashent , terugvlucht.

Onze sterke punten  · Vluchten met  Turkish Airlines vanuit Brussel · Begeleiding ter plaatse door een Franstalige of Engelstalige lokale gids  ·  Samarkand, het Rome van het Oosten met haar verfijnde architectuur ·  De eindeloze steppes, al eeuwen lang het onherbergzame thuisland van het nomadenvolk · Flaneren door Ichan-Kala, de oude ommuurde binnenstad van de Oosterse stad Khiva · De verleidelijke archiectuur van de steden Khiva, Boechara en Samarkand is uniek in de wereld · Verblijf in 4* hotels · Half pension en uitstappen inbegrepen ! (zie programma) · Annulatieverzekering.

 

[ Download pdf ]

 

 
Oezbekistan 2 aanbiedingen:
 
 
 
 
 
 

 


   

OEZBEKISTAN INDIVIDUELE RONDREIS
Met lokale gids en chauffeur

9 dagen (7 nachten)

Vertrek elke woensdag in de periode van 15 maart tot 31 oktober 2018

Dag 1 Brussel - Istanbul - Tashkent
Vertrek vanuit Zaventem met de Turkish Airlines vlucht naar Tashkent via Istanbul.

Dag 2 Tashkent - Urgench - Khiva (a)
Aankomst te Tashkent, hoofdstad van Oezbekistan en transfer naar het hotel City Palace****. Ontdekking van de “stenen stad”, gelegen in de uitgestrekte en vruchtbare Tchirchik-vallei, omringd door de uitlopers van het Tian Chan-gebergte. Bezoek aan de medersa van Kukeldash, het plein van de Onafhankelijkheid, het praalgraf van Kafal Shashi en het Museum voor Toegepaste Kunsten. In de namiddag transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Urgench, hoofdplaats van de streek Khorezm. Onthaal en transfer naar Khiva (30 km). Installatie in hotel Malika*** of Orient Star***.

Dag 3 Khiva (o-a)
Volle dag bezoek. Deze stad brengt ons duizend jaar terug in de tijd. De oude ommuurde kern van Khiva is volgebouwd met madrassa’s, moskeeën, minaretten, Mausolea,... Bezoek aan het openluchtmuseum. Vanaf de Kunya Ark, de oude citadel heeft u een prachtig uitzicht op de blauw betegelde Rakhim Khan-koranschool. Bezoek aan het Tach-Khaoulu paleis, de Djouma moskee en het mausoleum van Paklavan Mahmoud.

Dag 4 Khiva - Bukhara (o-a)
Na het ontbijt volgen we de Zijderoute door de woestijn van Kysyl Kum en steken de Amou-Darya rivier over. Aankomst in de late namiddag in Bukhara. Installatie in hotel Asl*** of Zargaron***.

Dag 5 Bukhara (o-a)
De stad, eens een bloeiende etappe op de karavaanroute, bereikte een eerste hoogtepunt onder de Samaniden in de 10de eeuw. Na de Mongoolse verwoestingen zal ze herrijzen onder de Chaibaniden-khans in de 16de eeuw. Ze dankt haar charme aan haar Arabisch, Perzisch en Turks verleden. Bezoek van het mausoleum der Samaniden en het praalgraf van Tchachma Ayoub, de overdekte markt uit de 16de eeuw, de wijk van de juweliers en het wisselgeld. Het complex van Bolo Khaouz omvat een moskee (18de eeuw), een minaret en een waterbekken. Bezoek aan de dubbele medersa van Ouloug Beg en van Abdoulaziz Khan, de winterresidentie van de laatste emirs van Bukhara, de burcht van Ark en aan het mausoleum van Ismaël Samani. Typisch avondmaal met dansen.

Dag 6 Bukhara - Shakhrisabz - Samarkand (o-a)
Vertrek naar Samarkand. Onderweg bezoek van Shakhrisabz, het oude Kesh en geboortestad van Tamerlan, met overblijfselen van het Ak-Sarai Paleis, de Kok-Gumbaz moskee, gebouwd in 1435 door Ulugh Beg, de moskee Kharzet Iman en het praalgraf van Gumbazi- Seidan. In de namiddag aankomst in Samarkand en installatie in hotel Orient Star***.

Dag 7 Samarkand (o-a)
Deze oude handelsstad op de Zijderoute werd ingenomen door Alexander de Grote in 329 voor Chr. veroverd door de Arabieren in 712 en vernietigd door Gengis Khan in 1220 alvorens haar glorieperiode te bereiken onder Tamerlan. Bezoek aan de archeologische site van Afrosiab, de Gour Emir (graftombe van Tamerlan) met zijn geribde turkooise koepel, de Bibi Khanum moskee, de bazaar en natuurlijk de drie medersas van de Registan, het mooiste plein van Centraal-Azië. Om de dag af te sluiten bezoekt u ook de necropool van Shah-i-Zinda en het observatorium van Ulug Beg.

Dag 8 Samarkand - Tashkent (o-a)
In de voormiddag verder bezoek. In de namiddag transfer naar het station en terugkeer naar Tashkent met de hogesnelheidstrein Afrosiab. Bij aankomst, onthaal en transfer naar hotel Tashkent Palace****. Typisch afscheidsdiner in een lokaal restaurant.

Dag 9 Tashkent - Istanbul - Brussel
Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Zaventem, via Istanbul.

 

Inbegrepen
- Vluchten met Turkish Airlines (Q-klasse).
- Binnenlandse vlucht.
- Luchthaventaksen en fuel.
- 7 overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig.
- Maaltijden volgens het programma (o=ontbijt en a=avondmaal)
- Engels- of Franssprekende lokale gidsen.
- Alle bezoeken, ingangsgelden en transfers zoals beschreven met wagen.
- Documentatiemap per kamer.

Niet inbegrepen
- Persoonlijke uitgaven zoals dranken.
- Gebruikelijke fooien.
- Visumkosten.
- Luchthaventaksen bij het vertrek.
- Annulerings- en of bijstandsverzekering.

Opmerkingen
- Hotels kunnen vervangen worden, waarbij wij streven naar dezelfde categorie.
- Het programma kan zonder voorafgaande kennisgeving gewijzigd worden door onverwachte omstandigheden.

.

Reissom per persoon op basis van tweepersoonskamer):
 
2 deelnemers
4 deelnemers
 
15/03/18-15/06/18
€ 2490
€ 2320
16/06/18-31/07/18
€ 2445
€ 2290
01/08/18-31/10/18
€2490
€ 2320

• Supplement eenpersoonskamer: 240 euro
• Minimum 2 deelnemers