F
  • 001
  • 002

 

Noorwegen

   
 

     

Van zondag 26 augustus tot en met woensdag 5 september 11 dagen/10 nachten

De hoogtepunten: cruise met Color Line en Hurtigruten uitgelezen hotel met panoramische uitzichten over de fjorden, meren en bergen, in het centrum gelegen hotels in Bergen en Oslo.

ZONDAG 26 AUGUSTUS: Via de verschillende opstapplaatsen bereiken we onze eerste stopplaats in de omgeving van Venlo waar we de gelegenheid hebben om te ontbijten. Daarna verder via Duisburg en Osnabruk (vrij middagmaal) richting Bremen waar we in de namiddag aankomen. We maken van de gelegenheid gebruik om onder leiding van onze gids een wandeling te maken door het centrum van Bremen alvorens onze kamers te betrekken in Hotel Courtyard by Marriot**** Bremen. Avondmaal en overnachting.


MAANDAG 27 AUGUSTUS: Na het ontbijtbuffet vervolgen wij onze weg via Hamburg naar Kiel waar we rond de middag inschepen op de luxe ferryboot van Color Line. We hebben de gelegenheid om te genieten aan boord van een kleine lunch. De afvaart is voorzien om 14u00. In de namiddag verkennen we de boot en maken gebruik van de ontspanningsmogelijkheden aan boord. ’s Avonds genieten we van een riant buffet daarna betrekken we onze luxueuze hut.

DINSDAG 28 AUGUSTUS: Na het ontbijt aankomst en ontscheping in Oslo. Onder leiding van een plaatselijke gids verkennen we de hoogtepunten van de Noorse hoofdstad. Ons bezoek eindigt in het Vigelandpark waar we de mogelijkheid hebben voor een lichte lunch. Wij verlaten Oslo en via het Mjösa meer, het grootste van Noorwegen, bereiken we Elverum voor avondmaal en overnachting in het Scandic Elgstua Elverum Hotel****.

WOENSDAG 29 AUGUSTUS: Onze eerste halte is het olympisch (1994) stadje Lillehammer, kort bezoek aan de site alvorens door te rijden tot in Ringebu, waar we een kort bezoek brengen aan de houten staafkerk (Stavkirke). Vervolgens genieten we van de meer dan 2000 m hoge bergen van het Rondane nationaal park en van de Dovrefjell met zijn uitgestrekte plateaus waar we nog de enige wilde muskusossen terugvinden op het Europese vasteland. De weg bereikt zijn hoogste punt op 1025 m om vervolgens door de smalle vallei van de Driva aan te komen in de universiteitsstad Trondheim waar we worden opgewacht door onze lokale gids die ons de vele bezienswaardigheden van Trondheim zal tonen. Overnachting en avondmaal in het Scandic Lerkendal Trondheim Hotel****.

DONDERDAG 30 AUGUSTUS: Vandaag brengt een boottocht met één van de Hurtigruten schepen ons langs de westkust van Noorwegen. We volgen een deel van de route Bergen-Kirkenes, die sinds 1893 als postschipverbinding was opgezet en vandaag als mooiste zeeroute ter wereld wordt gezien. We varen via talloze eilandjes, idyllische dorpjes en paradijslijk mooie fjorden, vooraleer in de namiddag aan te komen in Kristiansund. Na het bezoek aan de stad kunnen de liefhebbers nog genieten van een prachtig uitzicht vanuit de oude uitkijktoren “Vardetarnet”. Vervolgens naar het Scandic Kristiansund Hotel**** voor avondmaal en overnachting.

VRIJDAG 31 AUGSUTUS: We volgen vandaag een unieke weg de “Atlantershavsveien”. Deze spectaculaire route loopt over acht bruggen van eiland naar eiland langs de vaak ruige Atlantische Oceaan. Onze route loopt over de beroemde bergpas Trollstigen die ons via avontuurlijke haarspeldbochten de berg op voert langs de 180 m hoge waterval Stigfossen. Vanaf het uitkijkpunt in de buurt van de top op 850 m hoogte hebben we een fantastisch uitzicht over de vallei. In de namiddag maken wij de afdaling via de “Ørnevegen” (Arendsweg) van waarop we een adembenemend uitzicht hebben op de Geiranger Fjord. Avondmaal en overnachting in Geiranger in het Union Hotel****.

ZATERDAG 1 SEPTEMBER: We starten de dag met een wondermooie cruise op de Geirangerfjord en aanschouwen de van de kliffen neerstortende watervallen “De Zeven Zusters” en de “Bruidsluier”. Aansluitend brengen we bij mooi weer een bezoek aan de 1500m hoge Dalsnibba-klif van waarop we een adembenemend uitzicht hebben over het imposante berglandschap en de diep onder ons liggende Geirangerfjord. Vervolgens rijden we langs het door steile bergen omgeven Strynsvatn-meer en de prachtige Nordfjord langs de Brikdalgletsjer, een uitloper van de Jostedalsgletsjer, de grootste van het Europese vasteland. Daarna brengen wij een bezoek aan de “Koning der Fjorden”, de Sognefjord, die zich meer dan 204 km landinwaarts uitstrekt en is daarmee één der langste fjorden ter wereld. We verblijven in het Kviknes Hotel****, een wondermooi in Zwitserse stijl gebouwd traditioneel huis direct aan de Sognefjord gelegen. Hier bracht ook Keizer Wilhelm II in het begin van de jaren 1900 zijn vakantie door.

ZONDAG 2 SEPTEMBER: Na het ontbijtbuffet nemen wij de ferry naar Vangsnes. In Vik brengen wij een bezoek aan de liefdevol gerestaureerde “Hopperstad Stabkirche” uit de 12de eeuw. We rijden verder via het berglandschap van de “Vikafjells” en brengen een bezoek aan de Tvinnefossen waterval, vooraleer we met lokale gids het wondermooie Bergen verkennen. De oude stadskern met de haven Vagen en de Grote Markt, waar de vis-, bloemen- en groentemarkt plaatsvinden. Aan de toegang van de haven ligt de middeleeuwse vesting “Bergenhus” met de in de 13de eeuw opgerichte “Hakonshalle”, de vroegere Koninklijke residentie en de “Rozenkranzturm”. Voor de vestig vinden we de “Marienkirche”. We brengen ook een bezoek aan de koopmanswijk “Bryggen” met zijn pittoreske, dicht aaneensluitende, veelkleurige houten huizen, eveneens behorend tot het UNESCO werelderfgoed. Avondmaal en overnachting in het Zander K Hotel**** in het centrum van Bergen.

MAANDAG 3 SEPTEMBER: Via de nieuwe Hardangerbrug, één der langste hangbruggen ter wereld over de Hardangerfjord, langs goed onderhouden boomgaarden waar door het milde klimaat zelfs kersen en pruimen groeien, bereiken we de 180 m hoge “Vöringfoss”-waterval die zich indrukwekkend in een enge nauwte stort. Wanneer we over de weidse “Hardangervidda” rijden, het hoogst gelegen hoogplateau van Scandinavië, voelen we ons bijna zoals in Lapland met zelfs in het wild levende rendieren. Langs diepblauwe meren voert de weg ons door het lieflijke Hallingdal, voorbij de Stabkirchen van Torpo en van Gol. Eindbestemming is vandaag de Noorse hoofdstad Oslo, we verblijven er in het Scandic Solli Hotel****, prachtig gelegen in het centrum van de stad.

DINSDAG 4 SEPTEMBER: Na het ontbijtbuffet bezoeken we nog een paar interessante bezienswaardigheden in Oslo, op het schiereiland Bygdöy en het Vikingschip-museum en, eventueel, voor de liefhebbers het Frammuseum. Hier is het sterkste ooit gebouwde houten poolschip te bezoeken waarmee Amundsen zijn beroemde zuidpool expeditie ondernam. Om 14u00 vertrekken we met de Luxe ferryboot van Color Line naar Kiel in Duitsland. Avondmaal en overnachting aan boord.

WOENSDAG 5 SEPTEMBER: Na het ontbijtbuffet ontschepen wij in Kiel en vatten de terugreis aan via Hamburg en Hannover (vrij middagmaal) naar Duisburg en verder naar de verschillende afstapplaatsen.

INBEGREPEN:
11-Daagse reis in half pension vanaf het avondmaal de eerste dag tot en met het ontbijt de laatste dag – alle vermelde uitstappen – de overtocht heen en terug in tweepersoons luxe binnencabines – alle ferrypassages in Noorwegen – Cruise met de Hurtigruten tussen Trondheim en Kristiansund – Cruise op de Geirangerfjord – vervoer met luxecar – Plaatselijke gidsen in Oslo, Trondheim en Bergen – Nederlandstalige begeleider voor de volledige rondreis – btw en taksen.

NIET INBEGREPEN:
Persoonlijke uitgaven en dranken – Toegangstickets – Annulatie en reisbijstandsverzekering.

Reissom per persoon in tweepersoonshut/kamer: 1899 euro
Toeslag single hotel/boot: 699 €
Toeslag buitencabine p.p.: 110 €

Belangrijk: Het beschreven programma kan steeds zonder voorafgaande verwittiging door onvoorziene omstandigheden worden gewijzigd.

[ Download pdf ]