F
         
 • 001
 • 002

 

Sri Lanka

   
 

     

SRI LANKA  15 Dagen/12 Nachten
‘Parel van het Oosten’
AYUBOWAN !

Vertrek elke vrijdag tussen 15 februari en 17 juni 2019

Het voormalige Ceylon is één van de mooiste eilanden ter wereld.  Ontelbare palmbomen, paradijselijke witte zandstranden, schitterende bergen, uitgestrekte theeplantages en prachtige natuurreservaten. 
Naast deze indrukwekkende natuur geeft ook de boeiende geschiedenis van het eiland reden tot een bezoek.  De talrijke religieuze ruïnes en heiligdommen getuigen van een bewogen geschiedenis.  Reeds eeuwenlang wordt Sri Lanka bezocht door grote volkeren.  Allen hebben er hun sporen achtergelaten.  De Nederlanders hebben kanalen gegraven en forten gebouwd, de Engelsen legden de theeplantages aan.
Hoewel Sri Lanka een arm land is straalt het een aantrekkelijke charme uit : vriendelijke gezichten, glimlachende mensen, typische dansen, verfijnde handwerken, …
Global Contacts stelt alles in het werk om uw bezoek aan Sri Lanka tot een onvergetelijke belevenis te maken.

Dag 1 : Brussel - Doha - Colombo
Vertrek vanuit Zaventem naar Colombo via Doha.

Dag 2 : Colombo (D)
Bij aankomst onthaal door de lokale vertegenwoordiging en transfer naar het hotel. In de namiddag stadsrondrit.

Dag 3 : Colombo - Anuradhapura (O-D)
Rit naar Anuradhapura en intrek in het hotel. In de namiddag bezoek aan Mihintale, waar de monnik Mahinda voor het eerst het boeddhisme predikte en de toenmalige koning bekeerde. Bezoek aan de kloosterruïnes en klim  naar de tempel op de heuveltop vanwaar prachtig uitzicht over de omgeving.

Dag 4 : Anuradhapura - Polonnaruwa - Sigiriya (O-L-D)
Uitgebreid bezoek aan de eerste hoofdstad van Sri Lanka. In die tijd een van de belangrijkste en meest stabiele centra van Zuidelijk Azië. Het paleis Mahasena en de prachtige tempels met enorme koepels van Anuradhapura beslaat een oppervlakte van bijna veertig vierkante kilometer. ‘s Namiddags bezoek aan Polonnaruwa. De stad die Anuradhapura als hoofdstad opvolgde werd gebouwd rondom een aantal aangelegde uitgestrekte meren. Door de beschermende kracht van de jungle is het een van de best bewaarde archeologische sites van gans Azië, met een schat aan goed bewaarde paleizen, tempels, kloosters en dagoben. De Gal Vihara is een van de best bewaarde. Verblijf in Sigiriya.  

Dag 5 : Sigiriya - Hiriwadunna - Sigiriya (O-L-D)
Midden in een vlak junglelandschap rijst de  “Leeuwenburcht” van Sigiriya op. Een 200 meter hoge gigantische rots. In de vijfde eeuw bekroond met een citadel en aan de voet een versterkte stad, paleis, tuinen en waterbekkens. Op de wanden van een galerij hoog boven de grond werden de ondertussen wereldberoemde erotische fresco’s aangebracht. Via een trappenstelsel met 1860 treden langs de wand van de rots bereikt men  de top vanwaar men een prachtig uitzicht heeft over de indrukwekkende groene omgeving. Na het bezoek middagmaal in  Hiriwadunna. We maken hier kennis met het dagelijks leven op het platteland.

Dag 6 : Sigiriya - Dambulla - Digana (O-D)
Bezoek aan het 2000 jaar oude indrukwekkend goed bewaarde grottenklooster van Dambulla. Er zijn  nog steeds originele wandschilderingen bewonderen en honderdvijftig Boeddhabeelden. Aansluitend rit naar Digana gelegen in de prachtige natuurlijke omgeving rond Kandy. Onderweg is er een stop voorzien bij een kruidentuin in Matale. Hier maakt u kennis met de specerijen die in de lokale keuken erg belangrijk zijn. Vrije middag.

Dag 7 : Digana (O-D)
Verkenning van het “Knuckles” gebergte, ook wel Misty Mountains, genoemd. Onder begeleiding van  een lokale gids kunt u een tocht maken langs dorpen, plantages, rijstvelden, watervallen en beken.

Dag 8 : Digana - Kandy (O-D)
Rit naar Kandy. In de vooravond woont u een voorstelling bij van de Kandyaanse dansen. Het hoogtepunt van de avond wordt gevorm door de ceremonie in de Tempel van de Tand. In dit heiligdom bewaart men het belangrijkste religieuze relikwie van het eiland: de heilige tand van Boeddha. Pelgrims offeren er lotusbloemen en aanschouwen er het heilige relikwie.

Dag 9 : Kandy (O-D)
In de voormiddag bezoek aan het olifantenweeshuis van Pinnawela. Oorspronkelijk opgevat als opvang voor ouderloze olifantjes, maar uitgegroeid tot een wereldvermaard wetenschappelijk centrum. In gevangenschap geboren olifantjes worden hier met liefde verzorgd, krijgen de papfles, worden gewassen in de rivier, enz. In de namiddag bezoek aan de Koninklijke Botanische Tuinen van Peradeniya, niet ver van Kandy. Vooral bekend omwille van de unieke collectie orchideeën, kruiden en geneeskrachtige planten, het herbarium en de bijzondere variëteiten van palmbomen.

Dag 10 : Kandy - Nuwara Eliya (O-D)
Per trein naar Nanuoya en vandaar per wagen naar Nuwara Eliya, het populairste bergresort van Sri Lanka en centrum van de wereldvermaarde theeproductie Sri Lanka. Ceylon Tea! Bezoek aan een theeplantage en informatie over het plukken, drogen, selecteren, conditioneren en verpakken. Aankomst te Nuwara Eliya  en in de namiddag verkenning van het stadje.

Dag 11 : Nuwara Eliya - Ella (O-D)
Vanuit Nuwara Eliya bezoek aan “het dak van Sri Lanka”: het Horton Plains natuurreservaat, op zo’n 2100 m. hoogte gelegen. Het is een gebied met prachtige fauna, floro en spectaculaire vergezichten.
Worlds End is een 1000 meter steile rotsklif, met onvergetelijk uitzicht over het park. Verder naar Ella door een spectaculair berglandschap.

Dag 12 : Ella - Udawalawa (O-D)
Doorreis naar het Udawalawa Nationaal Park. De jeepsafari hier, geeft u een grote kans om wild te spotten. Mogelijks ziet men er naast olifanten ook veel andere dieren zoals krokodillen, apen en talloze vogelsoorten.

Dag 13 : Udawalawa - Kalutara (O)
Rit naar bevallige havenstad Galle. Deze vroegere Hollandse koloniale haven omgeven door omwallingen is geklasseerd als werelderfgoed door de Unesco. In Kalutara  is er vrije tijd voor het strand.

Dag 14 : Kalutara - Colombo - Doha (O)
Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Colombo voor de vlucht naar Doha.

Dag 15 : Doha - Brussel
Aansluiting naar Zaventem.

 

Reissom per persoon in tweepersoonskamer: (ledenprijs)

Vertrek tussen:  
10/01/19-24/06/19  € 2775
25/06/19-15/08/19  € 2900
16/08/19-31/10/19  € 2665
   

Toeslag niet-lid: 275 € per persoon

Inbegrepen:

 • - Vluchten met Qatar Airways (N-klasse).
 • Luchthaventaksen en fuel.
 • 12 overnachtingen in goede toeristenklasse hotels.
 • Maaltijden volgens het programma (Ontbijt Lunch Diner)
 • Engelssprekende gids/chauffeur
 • Alle bezoeken, ingangsgelden en transfers met a/c wagen.
 • Documentatie
 • Bagageverzekering
 • Annulatieverzekering
 • luchthavenvervoer van thuis naar Zaventem

Niet inbegrepen:

 • Persoonlijke uitgaven zoals dranken en overige maaltijden.
 • Gebruikelijke fooien en visumkosten.

Door onvoorziene omstandigheden kan het programma zonder voorafgaande kennisgeving gewijzigd worden.
Wenst u een andere reisperiode of een aanpassing aan het programma, aarzel niet ons te contacteren wij werken graag een voorstel uit op de maat van uw verlangens.