F
  • 001
  • 002

 

Provence - Frankrijk

 


     

8-DAAGSE AUTOCARREIS NAAR DE PROVENCE EN CAMARGUE
VAN ZATERDAG 1 JUNI TOT EN MET ZATERDAG 8 JUNI 2018

MET BEZOEKEN AAN ORANGE – AVIGNON – VAISON LA ROMAINE – DE MONT VENTOUX – LES BEAUX DE PROVENCE – LE PONT DU GARD – NÎMES – ARLES – ST REMY DE PROVENCE – DE CAMARGUE – SAINTES MARIES DE LA MER EN AIGUES MORTES

Dag 1: Vertrek uit Gent om 05u00. Via Kortrijk, Lille (koffiestop) en Reims bereiken we de omgeving van Beaune (vrij middagmaal). Vervolgens rijden we via Lyon en Orange (kort bezoek) naar Avignon. Avondmaal en overnachting.

Dag 2: Na het ontbijtbuffet rijden we via Carpentras richting Malaucène voor de beklimming van de Mont Ventoux. Na de spectaculaire afdaling via Bédoin rijden we naar Vaison-la-Romaine. We bezoeken er de Romeinse overblijfselen waaronder het Romeins theater uit de 1ste eeuw. We vervolgen onze weg over de “Pont Romain”, een Romeinse brug met een boog van 17m, naar het gezellige “Haute Ville” met zijn gezellige winkelstraten en pleintjes met vele terrassen. Na het middagmaal vervolgen wij onze weg richting Séguret, geklasseerd als één van de mooiste dorpjes van Frankrijk, en Gigondas, gekend voor zijn Côtes de Rhone en zijn natuurlijke site “Les Dentelles de Montmirail” naar Vacqueyras. Hier kunnen we in een plaatselijke wijnkelder enkele lekkere Cotes de Rhone wijntjes degusteren. Daarna via Beaumes-les-Venise, gekend voor zijn Muskaatwijn naar ons hotel in Avignon voor het avondmaal en overnachting.

Dag 3: Goed uitgerust en na een lekker ontbijt rijden we naar Villeneuve-les-Avignon. We zien er het Kartuizerklooster uit de 14de eeuw en het “Fort St.-André” van waarop we een prachtig panorama hebben over de Rhonevallei; de Mont Ventoux en Avignon. Nadien rijden we naar Nîmes, een elegante, levendige stad met talrijke Romeinse monumenten waaronder het amfitheater “Les Arènes” en de Romeinse tempel “Maison Carrée”. Na het middagmaal rijden we via een toeristische route en les Gorges de Grandon naar Uzès voor een kort bezoek. Verder naar “Pont du Gard”, een oud Romeins aquaduct, dat vroeger de stad Nîmes van water voorzag. Terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4: Na het ontbijt brengen we een uitgebreid bezoek aan de stad Avignon. We beginnen met een wandeling “Sur le Pont d’Avignon”, pont St Bénézet. Vervolgens bereiken we Place du Palais vanwaar we een prachtig zicht hebben op het “Palais des Papes”, het “Petit Palais” en de kathedraal “Notre Dame des Doms”. Op de “Rocher des Doms” genieten we van een prachtig panorama over de stad en de omgeving. We bezoeken nog de omwallingen en de Rue des Teinturiers en eindigen aan de “Place de l’horloge”, dit is een mooie, aangename, verkeersvrije plaats omringd door talrijke cafés, het theater en het Hotel de Ville. Vandaag is er een vrij middagmaal. In de namiddag is er vrije tijd om op uw eigen tempo verder de stad te ontdekken of terug te keren naar het hotel voor een namiddag zonnen aan het zwembad. Avondmaal en overnachting.

Dag 5: Vandaag rijden we zuidwaarts naar Saint-Rémy de Provence, de geboortestad van Nostradamus voor een uitgebreid bezoek aan een geanimeerde Provençaalse markt: aromaten, kruiden, olijven, olijfolie, fruit, groenten, honing, bloemen, stoffen en antiquiteiten. we kunnen er heerlijk kuieren en de sfeer van het zuiden opsnuiven. Na een bezoek aan “les Antiques”, met het mausoleum, de oudste Romeinse triomfboog in de Provence en de restanten van de antieke stad Glanum vervolgen wij onze zoektocht richting “Les Beaux de Provence”. Een wandeling door dit middeleeuwse dorp, met drukke straatjes en mooie
gerestaureerde huisjes brengt ons tot rust. Middagmaal. De namiddag reserveren we voor de stad die de toegangspoort tot de Camargue wordt genoemd, Arles. Ooit was ze samen met Orange de belangrijkste Romeinse stad buiten Italië. We bezoeken er de in de 1ste eeuw voor Christus gebouwde arena, de grootste van Gallië, en het “Theatre Antique”. Voor we in de voetsporen van Vincent van Gogh, hij schilderde hier meer dan 150 doeken, door de stad flaneren, bezoeken we nog de kerk Sainte-Trophime, één van de mooiste kerken in de Provence en het stadhuis. Na wat vrije tijd keren we terug naar Avignon voor ons avondmaal en overnachting.

Dag 6: Vandaag is de ganse dag voorzien voor een bezoek aan de Camargue. Een ongerept stuk natuur met lagunes, kuddes witte paarden, zwarte stieren en als we geluk hebben zien we ook sierlijke flamingo’s. We bezoeken eerst Aigues-Mortes, een middeleeuws stadje met nog authentieke stadsmuren, één van de meest indrukwekkende vestingstadjes van Frankrijk. Verder naar Saintes-Maries-de-la-Mer, het bekende bedevaartsoord van de zigeuners. Een typisch stadje in “le Midi”, gelegen aan de boorden van de azuurblauwe Middellandse zee. We hebben de gelegenheid om de Camargue met een boot nog beter te verkennen van op het water. Nadien via de Rhonedelta en door het natuurreservaat van de Camargue naar Avignon. Avondmaal en overnachting in ons verblijfshotel.

Dag 7: Na het ontbijt brengen we eerst een bezoek aan l’Isle-sur-laSorge, het kleine Venetië van de Provence is een paradijs voor brocanteurs en antiquairs. We maken een wandeling langs de grachten met nog enkele waterraden en de mooie gotische en renaissancistische gevels tot aan de Kapittelkerk Notre-Dame-des-Anges, een buitengewoon monument dankzij de rijke decoraties binnenin, en het “Hotel Dieu” met zijn 17de eeuwse apotheek. Verder naar Fontaine de Vaucluse waar de Sorgue ontspringt, wij maken een wandeling tot aan de bron die als een uniek natuurverschijnsel wordt beschreven. Tijdens ons bezoek aan de papiermolen “Vallis Claus” zien we hoe op ambachtelijke manier papier geschept wordt. Na het middagmaal vervolgen wij onze weg richting Gordes, we maken een wandeling door dit prachtig middeleeuws dorpje dat gebouwd is op een rotswand. We houden ook nog even halt aan de “Abdij van Senanque”, een Cisterciënzerklooster uit de 12de eeuw, dat omgeven is door prachtige lavendelvelden. Uiteindelijk bereiken we de “Rode Stad” Roussillon, gebouwd op een heuvel van dieprode aarde. Roussillon dat bekend staat om zijn prachtige rode kliffen en okergroeven, is geklasseerd als één van de mooiste dorpen van Frankrijk. Een aangename wandeling langs de okerpaden laat ons het natuurhistorisch patrimonium van Roussillon ontdekken en biedt ons een mooi uitzicht op het wonderlijk landschap met de talrijke pijnbomen. Op onze terugweg houden wij nog even halt in Pernes-les-Fontaines om enkele van de 40 fonteinen dat het stadje rijk is te bezichtigen. Verder naar Avignon voor avondmaal en overnachting.

Dag 8: Na een lekker ontbijt verlaten wij met heimwee de schitterende streek van de Provence. Via Lyon en Beaune, vrij middagmaal, bereiken we Reims. We nemen nog een laatste koffiestop om tegen de avond aan te komen in Gent en de verschillende afstapplaatsen.

Reissom per persoon in tweepersoonskamer (minimum 25 deelnemers): 1130 €
Toeslag eenpersoonskamer: 324 €

Inbegrepen in de prijs: 8-Daagse autocarreis in vol pension, wijn inbegrepen (met uitzondering van het middagmaal 1ste, 4de en 8ste dag) – alle vermelde uitstappen – 3-sterren hotel met zwembad – busreis heen en terug met luxebus 4-sterren – Nederlandstalige gids voor de volledige rondreis – annuleringsverzekering – btw en verblijfstaks.

Niet inbegrepen: Persoonlijke uitgaven – eventuele toegangstickets en degustaties.

Belangrijk: Het beschreven programma kan steeds zonder voorafgaande verwittiging door onvoorziene omstandigheden gewijzigd worden.

[ Download pdf ]