F
  • 002
  • 004
  • 002
  • 004
 

Australië

 

21 oktober 2018 (15 dagen/12 nachten)
een unieke vijftien daagse begeleide rondreis tegen een sterke prijs…

Vluchten vanuit Brussel met Emirates. Nederlands/Franstalige reisbegeleider gedurende de hele reis en Engelstalige gidsen ter plaatse. Rondreis met inbegrip van zowat alle belangrijkste bezienswaardigheden: Sydney de grootste en bekendste  stad met zijn haven en het beroemde Operagebouw, Ayers Rock; de heilige plaats van de Aboriginals, de Blue Mountains op 100 km van Sydney, Nationaal Park Kakadu (Unesco werelderfgoed), Darwin, Cairns en de Great Barrier Reef.Verblijf in kwaliteitshotels ***/****. Maaltijden en uitstappen inbegrepen volgens programma.

 
 

Reissom per persoon in tweepersoonskamer: 4 695 euro
Toeslag eenpersoonskamer: 799 euro

Inbegrepen: Nederlands/Franstalige reisbegeleiding vanaf Brussel • de heen- en terugvlucht met Emirates (of gelijkaardig) in ‘economy class’ vanuit Brussel • luchthaventaksen & fuel toeslag aan 242,85 euro per persoon  (van toepassing op 01/03/18) • de transfer luchthaven-hotel en de verplaatsingen beschreven in het programma • logies in hotels***/**** op basis van 2pers.kamer en maaltijden (12 ontbijten en 8 lunches) en excursies zoals vermeld in het programma • toegangsgelden bezochte sites • het vervoer van de bagage beperkt tot het maximumgewicht aangegeven door de luchtvaartmaatschappij  • bijdrage tot het Garantiefonds Reizen • bijstand door Engelstalige lokale gidsen ter plaatse

 

 

Niet inbegrepen: • reisverzekering  • extra dranken en maaltijden niet voorzien in het programma • de kosten van een kruier, de fooien van gids en chauffeur, de persoonlijke uitgaven, de niet-voorziene transportkosten.


Het Programma

Dag 1: Brussel Sydney
Vertrek vanuit Brussel met bestemming Sydney.

Dag 2: Sydney
Bij aankomst in Australië verwelkoming door de lokale gids en transfer naar het hotel. Vrij avondmaal en overnachting in Hotel Sydney Blvd***+.

Dag 3: Sydney
Ontbijt. Gegidst bezoek aan Sydney met het historische hart ‘The Rocks’, Circular Quay vanwaar u een uniek zicht heeft op het “Opera-House”. In Circular Quay schepen we in voor een lunchbuffet en varen door de prachtige baai van Sydney langs het Opera House, Harbour Bridge en Fort Denison. In de namiddag, bezoek aan de botanische tuinen. Vrij avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 4: Sydney – Manly - Sydney
Ontbijt. VAn Circular Quay met de ferry (30 min) naar Manly. Schiereiland dat bekend met beroemd strand. Via een klein kustweggetje met prachtige vergezichten tot aan het prachtige Shelly Beach. Middagmaal en terug met de ferry. Vrij avondmaal. Overnachting in het hotel.

Dag 5: Sydney Ayers Rock
Ontbijt en transfer naar de luchthaven voor ee vlucht naar Ayers Rock. Bij aankomst transfer naar het hotel. Vrij middagmaal. Na de middag naar de beroemde Ayers Rock (“Uluru”in Aboriginal). We maken een wandeling rond Uluru via de Mala-weg. Deze loopt naar de kloof van Kantju. Vervolgens gaan we naar het cultureel centrum gewijd aan de Anangu cultuur. Op het einde van de dag, aperitief bij zonsondergang op Uluru, om er getuige te zijn van de prachtige kleurveranderingen van de monoliet. Vrij avondmaal en overnachting in het hotel Outback Pioneer***.

Dag 6: Ayers Rock-Kings Canyon
Ontbijtmand om van te genieten bij zonsopgang op de Olga’s (Kata-Tjuta in aboriginal). Een prachtige rotsformatie en een heilige plek voor de Aboriginals. Vertrek naar Kings Canyon (in het Nationaal Park Watarrka). Prachtige woestijn te ontdekken in het spoor van de pioniers, de kamelen en de aboriginals. Middagmaal onderweg in Curtin Springs Station. Vrij avondmaal en overnachting in Kings Creek Station in Safari cabine.

Dag 7: Kings Canyon - Alice Springs
Ontbijt en vertrek met de gids voor een 6 km lange wandeling op de top van Kings Canyon (Rim Walk). Voor wie wil is er een lichtere wandeling, ook zeer mooi, maar zonder gids. Middagmaal en verder richting Alice Springs. Vrij avondmaal en overnachting in het Crowne Plaza Lasseters****

Dag 8:Alice Springs Darwin
Ontbijt en aansluitend op ontdekkingsexcursie met gids en aboriginals. Men krijgt hier een initiatie van de boomerang en maakt kennis met lokale kunst, cultuur en geschiedenis. Samen met de aboriginals eten we het traditionele ‘damper’ brood klaargemaakt op sintels. Transfer op het einde van de ochtend naar de luchthaven van Alice Springs voor de vlucht naar Darwin. Aankomst en onthaal door de lokale gids. We bezoeken het museum en de kunstgalerij van het Noordelijke territorium. Vrij avondmaal en overnachting in het Travelodge Resort Darwin***+.

Dag 9: Darwin - Kakadu
Ontbijt en daarna bezoek aan het Nationaal Park Kakadu. (Unesco erfgoed). We stoppen aan ‘Fogg Dam’ om er de vele vogels te observeren. Onderweg kunt u ook de grote termietenheuvels bewonderen. Middagmaal in Jabiru. Bezoek aan de site ‘Ubirr Rock’ met Aboriginal kunst op de rotsen. Sommigen meer dan 20 000 jaar oud en anderen heel recent. Deskundige uitleg hierover door onze gids. Vanop deze rots heeft u een prachtige uitzicht over de regio. Vrij avondmaal en overnachting in Cooina Lodge Kakadu*** in Kakadu.

Dag 10: Kakadu Cairns
Ontbijt en op weg naar ‘Yellow Water Billabong’, waar we de vele watervogels, alsook krokodillen kunnen observeren. Vervolgens gegidst bezoek aan ‘Nourlangie Rock’ met heel wat overblijfselen van de aboriginal-kunst. Nadien gaan we naar het Aboriginal cultureel centrum van Warradjan, gebouwd in de vorm van een schildpad. Hier krijgen we informatie over de lokale culturen. Middagmaal in Cooinda. Transfer naar de luchthaven van Darwin en vlucht naar Cairns. Vrij avondmaal en overnachting in het Bay Village Tropical Retreat***.

Dag 11: Great Barrier Reef
Ontbijt en aansluitend vertrek per catamaran naar het Great Barrier Reef vanuit de haven van Cairns. Middagmaal aan boord. Alles is aan boord voorhanden om te duiken en te snorkelen. Aan het eind van de dag terug naar Cairns. Vrij avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 12: Cairns
Ontbijt en vrije dag om te genieten van de faciliteiten van het hotel of om op eigen houtje de omgeving te ontdekken. Vrij middag- en avondmaal. Overnachting in het hotel.
Optioneel: Daguitstap naar het tropische woud van het nationaal park Wooroonooran met lunch (+/- 150 euro per persoon).

Dag 13: Cairns
Ontbijt en vrije dag om te genieten van de faciliteiten van het hotel of om op eigen houtje de omgeving te ontdekken. Vrij middagmaal en avondmaal. Overnachting in het hotel.
Optioneel: Daguitstap naar Kuranda met de Skyrail met lunch (+/- 185 €/pp).

Dag 14: Cairns Brisbane Brussel
Ontbijt en transfer naar de luchthaven van Cairns, vlucht naar Brisbane en aansluiting op de internationale vlucht naar Brussel (via Dubai).

Dag 15: Aankomst Brussel

 
 
Opmerking: Naargelang de omstandigheden - in het belang van de reiziger of om het programma te verbeteren - behoudt Global Contacts zich het recht om zonder voorafgaand bericht de elementen uit het programma te wijzigen, voor zover deze wijzigingen niet van doorslaggevend belang zijn noch een waardevermindering met zich meebrengen.