F
  • 001
  • 002

 

Albanië

 
 

     

RONDREIS DOOR HET LAND VAN DE SKIPETAREN OF
HET LAATSTE GEHEIM VAN EUROPA

De rode Albanese adelaarsvlag verwijst naar ‘ het land van de adelaars’. Toen Karl May zijn romanhelden door het land van de Skipetaren stuurde koos hij het gepaste decor: een spectaculaire natuur van grote karstgebergten - de Albanese Alpen reiken tot 2.700 m - onderbroken door naaldwouden en meren.

De kust, afwisselend rotsachtig en vlak, vormt een der mooiste mediterrane bestemmingen. Hier ontstonden, eeuwen geleden, antieke steden als Butrint en Apollonia en nestelden zich later de Venetianen ( Durrës). Het bergachtige binnenland daarentegen bewaart nog steeds de ingeslapen Turkse stadjes.

Een halve eeuw strak staatscommunisme duwde Albanië in een compleet isolement. Nu zoekt het land koortsachtig aansluiting met Europa. De hoofdstad Tirana is een explosieve bouwwerf, in schril contrast met het ouderwetse, vaak nog arme platteland maar met een zeer vriendelijke en erg gastvrije bevolking.

 


 

Dag 1: Brussel – Tirana
Vlucht Brussel/Tirana en verblijf in Durres (35 km).

Dag 2: Durres-Berat-Apollonia-Durres (190km)
Bevallige kustweg naar het historische Berat met typische huizen in Ottomaanse stijl. Daarna naar de antieke stad Apollonia, hedentendage nog altijd gesierd door tempelruïnes en een prachtige klooster. Langs het schiereiland Karaburun naar onze verblijfplaats Vloran.

Dag 3: Vlora-Himara-Butrint-Lekursi-Saranda (190 km)
Prachtige panoramische route even ten zuiden van Vloran, waar de Adriatische Zee grenst aan de Ionische. Over het Llogara gebergte, een unieke belevenis dankzij onvergetelijke gezichten over de Ionische Zee met onbezoedelde stranden. Onderweg heel wat lieflijke dorpjes in heuvels genesteld. Via Himara met een van de mooiste kusten van Albanië naar Butrint (Unesco Werelderfgoed) en belangrijkste archeologische site van het land. Bezoek aan Venetiaans kasteel, stadswallen en andere bezienswaardigheden.
Vooraleer naar Saranda door te rijden biedt het kasteel van Lekursi ons een uniek zicht over stad en baai.

Dag 4: Saranda-Gjirokastra-Korce (240 km)
Gjirokastra (Unesco Werelderfgoed) dateert uit de derde eeuw en was een centrum van belang ten tijde van het Byzantijnse Rijk. Het goed bewaarde kasteel biedt een indrukwekkend zicht over de stad. Prachtige architectonische overblijfselen uit de Ottomaanse tijd. In de bazaarbuurt voelt men plots de oriëntaalse sfeer. Houtsnijwerk is een van de lokale ambachten en te zien in de versieringen van talloze gebouwen. In Korce waar we verblijven treffen we de Ngallja e Krishtit kathedraal, de moskee van Iliaz Bej en talloze andere historische gebouwen.

Dag 5: Korce-Sveti Naum-Ohrid (80 km)
Verder naar het prachtig gelegen Pogradec aan het tektonische meer van Ohrid, Koezoek en doorreis naar het klooster van Sevti Naum in Macedonië, uniek gelegen op een klif. Daarna naar Ohrid waar overnachting.

Dag 6: Ohrid-Struga-Elbasan-Tirana (140 km)
Naar Struga in Macedonië waar we bazaar, oude kerken en moskeeën bezoeken. Daarna naar Elbasan, waar we een goed bewijs bezoeken van het militaire belang van de Ottomaanse tijd in de vorm van een kasteel uit de vijftiende eeuw. Doorreis naar Tirana waar we verblijven.

Dag 7: Daguitstap naar Kruja en stadsrondrit in Tirana
We rijden naar Kruja, eerste hoofdstad van Albanië in de vijftiende eeuw. Bezoek aan het kasteel met architecturale elementen uit Byzantijnse, Venetiaanse en Ottomaanse periode. We bezoeken de bazaar en het interessante etnografische museum. In Tirana, het Alexanderplein, de moskee van Ethem Bey, de klokkentoren, de piramide van Enver Hodja en talloze typische kleurrijke gebouwen in de stad.

Dag 8: Tirana - Brussel
Vrije tijd en terugvlucht naar Brussel.


Belangrijk:
Het beschreven programma kan steeds zonder voorafgaande verwittiging door onvoorziene omstandigheden gewijzigd worden.

Reissom per persoon in tweepersoonskamer (min 25 deelnemers):
899 euro
Toeslag eenpersoonskamer: 120 euro

Inbegrepen: vlucht van Brussel naar Tirana en terug- de actuele luchthaventaksen - verplaatsingen in comfortabele autobus met airconditioning - overnachtingen in zeer goede hotels (3 – 4 sterren) op basis van half pension - alle entreegelden van de vermelde bezoeken - lokale Engelstalige gids - reisbegeleiding van Brussel tot Brussel – BTW.
Niet inbegrepen: maaltijden tijdens de vluchten - niet vermelde maaltijden, dranken - persoonlijke uitgaven - niet vermelde bezoeken of excursies - fooien

 

Prijs per persoon (minimum 25 deelnemers)
8 dagen /7 nachten
2-persoonskamer
1-persoonskamer
 
16 mei 2018
899€
+ 120 €
06 juni 2018
899€
+ 120 €
26 september 2018
899€
+ 120 €
3 oktober 2018
899€
+ 120 €

[ Download pdf ]